vaca

Intolerància a la Lactosa

Què és la intolerància a la lactosa? El teu fill en té?

La teva amiga en té, també? Com és que ara molta gent té intolerància a la lactosa?

La lactosa és el sucre de la llet. Nosaltres, els humans també som animals, estem programats per rebre la llet de la mare durant els 2 primers anys de vida. 

Després, a mesura que ens anem fent grans, perdem els enzims que digereixen la lactosa perquè tenim el sistema immunitari desenvolupat i no necessitem rebre les immunoglobulines de la mare. També, perquè tenim dents per mastegar i som autosuficients per menjar sols. Aleshores, fa que no tolerem bé la llet i/o els derivats de la llet. La gent que els tolera bé, són mutants! És a dir, genèticament, no perden la fabricació d’enzims i poden digerir bé el sucre de la llet.

Aquí us poso una infografia molt visual perquè veieu què passa quan no digerim bé la lactosa. També, us mostro alternatives sanes per obtenir el calci necessari.

Bona lectura! 😉

 

intolerància lactosa

2 comentaris a “Intolerància a la Lactosa”

  1. Jo crec que ara les vaques i tots els animals i plantes no estan tractats com abans, a casa meva vam tenir vaques i mai la familia va tenir problemes, edemes els bebes si els hi donessis tota la vida llet materna la consumirien igual, amb aixo vui dir que ojala tinguesim una llet com fa 50 anys enrere.
    Salut companya
    Carme

  2. Hola Carme,

    Tens tota la raó! Actualment, els aliments, la terra i l’aire que respirem ha canviat. No té res a veure de fa 50 anys, és una llàstima! Sembla que aquest sector s’està tornant a recuperar… Gràcies per deixar un comentari.

    Fins aviat,

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *