portland

Portland, ciutat americana?

No només hi ha Burguers, Subway i 7Eleven als EE.UU; també hi ha menjar ecològic!

Porto quasi una setmana a Portland i estic més que impressionada. Sempre he pensat que (és la percepció que tinc des de Catalunya) els EEUU van més avançats que el nostre país, tot arriba més tard a Catalunya: estrenes de pel·lícules, novetats de telèfons, ordinadors, roba, etc. Però, en canvi, amb l’alimentació sembla que siguin els cuers… la majoria dels americans estan obesos i s’alimenten a base de fastfood, sucres a dojo i que no hi faltin els mega gots de refrescs transportables al carrer… (saber més sobre el sucre)
Abans de marxar de casa pensava “Ai, mare! Com patiré durant un mes als EEUU… Si he de menjar hamburgueses i patates fregides cada dia, passaré gana!”. La sorpresa ha sigut que aquí també van molt avançats amb l’alimentació i la gastronomia. Sí, tal com ho llegiu. Als supermercats tipus Carrefour o Caprabo, però multiplicats per 10 (no oblideu que als EEUU tot és “extra-gran”, talla XXL… siguin les distàncies, els boscos, els arbres, com els súpers, els àpats, els habitants,… tot!), hi ha aliments orgànics, menjar ecològic i no OMG (no manipulats genèticament). Hi ha de tot: de verdures, fruita, carn, ous, cereals, sabons, detergents, cremes i, fins i tot, suplementació vitamínica. Estic al·lucinant aquests dies! Ho tenen molt fàcil, ja que tot ho trobes al mateix lloc i no t’has de desplaçar al poble veí o a la capital per trobar els productes com passa a Catalunya. Fins i tot, hi ha una secció que pots comprar l’oli a granel o fer la mantega d’ametlles o de cacauet al moment amb una màquina premsadora!

 
productes ecològics supermercat
Fruita i verdures en un supermercat de Portland
 
suplementació
gran botiga de suplementació alternativa a Portland

 

Una Gran ciutat per viure-hi

A part d’això, a Portland és una meravella de ciutat per viure-hi malgrat el seu gran nombre d’habitants que té (uns 560.000): hi ha vegetació a dins de la ciutat, és una vegetació salvatge plena de vida i d’animals. Hi ha esquirols que serien l’equivalent dels coloms a casa nostra. No sé vosaltres, però prefereixo mil vegades més els esquirols que no pas els coloms. També, hi ha colibrís! Els americans ho troben tan normal… És un plaer poder tenir aquest entorn al voltant de casa teva. A tot arreu hi ha un carril bici, els cotxes van molt a poc a poc i no hi ha perill d’accidents. De fet, és la ciutat més ecològica de tots els EEUU i ho he comprovat. Pots menjar al parc, al costat del riu Willemetter, sense que el dinar tingui gust a mosques o sense respirar ferums de claveguera o aigües brutes…

I per acabar d’arrodonir-ho, cada dissabte al matí fan un FARM MARKET on hi ha tot de parades amb productes orgànics, menjar ecològic i non-OMG de tot tipus: verdures, fruites, fruits-secs, te kombucha, xocolata raw i paleo, bolets, pa, ous, carn, peix acabat de pescar al riu Colombia,… Quin plaer poder tenir aquest tipus de mercat cada setmana! També, m’he quedat impressionada al veure que t’ho deixen tastar tot abans de comprar. És a dir, pots acabar sortint del mercat amb la panxa plena: mig préssec, fruits del bosc, xocolata raw i te kombucha. O bé, pots comprar el dinar en una parada de menjar Mexicà que fa molt bona pinta i em recorda molt a l’alimentació paleo, tot i que també pot ser vegana. Te’l pots menjar a la gespa que hi ha al mig de la rotllana de les parades… impressionant!

 
portland
mongetes, cols i bròquils
wok
preparant verdures al wok 
patates
patates de tots els colors i tipus
kombutxa
Te kombutxa de diferents gustos

 

Per què els americans continuen patint l’obesitat o viuen i s’alimenten a base del fastfood?

També he de dir que fora de l’estat d’Oregon, hi predominen els burguers, les pizzes talla XXL, begudes ensucrades fins a dalt,… Estic pensant que Oregon és la Catalunya americana en termes de menjar ecològic.

Aleshores, hi ha un aspecte que no entenc gens: per què els americans continuen patint l’obesitat o viuen i s’alimenten a base del fastfood quan tenen totes les alternatives possibles i les millors de totes al seu abast? Està clar que l’alimentació sana és molt més cara, però al final surt més barat el preu que pagues per la teva salut.

Els americans ho tenen molt fàcil i no ho saben, només cal que algú els doni un tomb al xip del seu cervell i serà un país que triomfarà en tots els aspectes.

Ara mateix firmaria el que fos per tenir tot això a casa meva. Si mai he d’emigrar, Portland estaria al capdamunt de la llista.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *