farmaciola de viatge

Quina farmaciola de viatge m’emporto de vacances?

Ja hem entrat a l’estiu, la majoria de la gent té vacances a l’estiu coincidint amb el bon temps i que els nens no van a l’escola. També, és quan se sol viatjar a altres països per conèixer món. Tan si es va a un país tropical, desèrtic, salvatge, muntanyenc com de platja o ciutat,… és recomanable emportar-se una petita farmaciola de viatge.

Normalment, quan estem de vacances, desconnectem de la feina i del nostre dia a dia frenètic que portem durant la resta de l’any, ens relaxem i no activem el sistema nerviós simpàtic, les catecolamines baixen i el cortisol també. Això fa que, al llarg de les vacances, disminueixen els símptomes o les petites dolències que anem tenint al llarg de l’any… Qui va al metge mentre s’està a la platja o a la muntanya?

Tot i així, podem activar el sistema nerviós simpàtic perquè anem a un lloc desconegut, amb una cultura i idioma molt diferent del nostre i tenim tots els òrgans dels sentits activats. Però, aquesta activació és positiva, és un eustrès (estrès positiu) que dura poc i ens sentim a gust: veiem coses boniques, curioses i diferents, tenim petites aventures, coneixem gent nova, tastem nous aliments,…

Dit això, què podem posar a dins de la farmaciola? Com a petita viatgera, us poso l’exemple d’una petita farmaciola que conté el just necessari i ens cobreix el màxim possible. És la que solc fer servir quan viatjo, fent petites modificacions segons el país o la zona que visito:

Principal:

 • Extracte de pròpolis + farígola: faringitis, llagues a la boca, infeccions intestinals i generals.
 • Probiòtics i prebiòtics: desequilibris intestinals, diarrea i estrenyiment. Millor que siguin en càpsules.
 • Aigua de mar: diarrea, deshidratació. En cas de diarrees agudes importants, una opció és beure el preparat de sueroral hiposòdic durant el dia… Si és necessari, buscar un metge (nens, gent gran o persones dèbils…)
 • Perles o caramels de gingebre: pels marejos o mals de coll.
 • Perles d’all/oleocaps núm. 2 (Pranarom): són molt antisèptiques (via interna i externa), és un antibiòtic natural que es fa servir per diverses infeccions. També, és útil com a repel·lent de mosquits. Es pot començar a prendre 2 dies abans de marxar, durant i 2 dies després de tornar (sobretot si s’ha viatjat a un país tropical).
 • Gel d’aloe vera: és un gran calmant quan la pell està irritada, aïlla en cas de cremada i és un cicatritzant per les ferides.
 • Tub d’argila verda: l’argila és molt extractiva i netejadora, ideal per les picades d’insecte (mosquits, abelles, vespes…). És un preparat que ajuda a extraure el verí de les picades d’insecte, en general.
 • Repel·lent natural de mosquits: Citronella, all, gerani… Personalment, un repel·lent que m’agrada molt i és molt efectiu és el Roll-on Anti-mosquitos (Pranarom). Per mi, és el substitutiu del Relec perquè no deixa la pell seca, és molt fàcil d’aplicar i te’l pots posar 2 o 3 cops al dia. També, és útil en països tropicals on hi ha malalties transmesses pels mosquits com el Dengue, Zika, Malària, etc.
 • Oli essencial de l’arbre te: gran antisèptic general, es pot aplicar en picades, ferides, herpes simples… per evitar que s’infectin.
 • Pomada d’àrnica: antiinflamatòria i analgèsica; per cops, contusions, blaus (no aplicar si hi ha ferida, ni via interna). També es poden trobar en el mercat preparats d’hipèric + àrnica + calèndula.
 • Iode: desinfectant general per les ferides.

Altres:

 • Ampolletes de suero fisiològic: Per netejar ulls i foses nasals, en cas d’al·lèrgia o una brossa…
 • Supositoris de glicerina o tipus carbonat de magnesi en pols: per situacions d’estrenyiment important.
 • Tisores, pinces, gassa, benes, esparadrap i tiretes, pastilla de sabó. També va bé un drap de cotó o de lli per si hem d’embolicar o fer una cataplasma.
 • Antiinflamatori per via interna i antitèrmic (consultar homeopatia o remei convencional).

Això és tot. Us desitjo molt bones vacances i que no hàgiu de fer servir la farmaciola! 😊

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *